TFG
DOBRO DOŠLI NA STRANICU : FOKUS GRADAČAC BIH
 
 
 Ako nemate posao,  ili... škola vam baš nije išla od ruke,  onda se uključite u politiku .
Picture
Picture
Picture
Picture
 

Zabava

01/09/2011

0 Comments

 
Ne znam tačno kojeg je to dana bilo , ali bila je ovakva situacija......
Netko je trebao obrisati tablu , ali u cijeloj školi se nije mogla naći spužva,pa da si je trebao za lijeka ne možeš je pronaći...
I dosjetimo se mi da neko obriše tablu, a prvi se prijavio Emir...
Pogledajte šta se desilo prilikom brisanja table...
Upozorenje:OVO NE POKUŠAVAJTE KOD KUĆE .....:)

 
 
Na stotine kilograma uginule ribe iz jezera Vidara u Gradačcu  pluta rječicom Gradašnicom i laterarnim kanalom  a nesnosni smrad širi se duž njenih obala kilometrima nizvodno od grada.  
 Tijekom radova na sanaciji brane jezera , koju izvodi Vodoprivreda BiH, greškom ili iz nehata naglo je otvoren ventil za ispuštanje mulja a ispuštena jezerska voda  je za sobom povukla sav riblji fond.
Nošena vodenim valom riba je dospjela u rječicu Gradašnicu a potom i u laterarni kanal gdje ih na tisuće pluta uginulih.
Na lice mjesta su izašao općinski komunalni inspektor a tokom dana jezero i mjesto eko incidenta obišlii su kantonalni i federalni inspektori.
   U udruženju gradačačkih ribolovaca su ogorčeni i najavljuju tužbu protiv Vodoprivrede BiH.   
Procjenjuje se da je stradalo više tona ribe i riblje mlađi a postoji bojazan od izbijanja zaraze.
     (gradacac-x.com/FENA/Z.M.)

 

 


Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
 
 
Dok teku pripreme za 38. Gradačački sajam, „Sajam šljive“, najrekspetabilniju sajamsku manifestaciju u nas, začuđujuće neprimijetno promiče činjenica o neodvoženju smeća ispred gradačačkih domova.
I dok se pojedinci nekako snalaze, ponekom i ponekad radnici Komunalca i odvezu smeće, problem najvećeg gradačačkog stambenog naselja u ulici Ibrahima Kapetanovića, poznatog kao „Potok Mahala“, prolazi neprimijetno, izgleda kao što su neprimijetni i zaboravljeni stanari ovog naselja, nastalog po principu nekadašnje „društvene solidarnosti“, terminu iz socijalističkog doba, koji danas, polako ali sigurno, nestaje iz naših vokabulara.
Opravdani bunt stanara ima uporište u redovnom ispostavljanju računa za odvoz smeća, a da li će iznos od 8 KM biti i na avgustovskim računima, ostaje da vidimo, mada je, imajući u vidu dosadašnja iskustva, teško očekivati takvu senzibilnost davaoca usluge, koja će podrazumijevati reciprocitet u odnosu pružena usluga-cijena usluge, te avgustovske račune umanjiti ili potpuno „preskočiti“.
Naravno, ako se hitno ovo stanje ne prevaziđe, da bi preduprijedili zarazu, koja prijeti ukomponovana sa još jednim gradačačkim problemom pasa lutalica, stanari navode da će biti prinuđeni protestvovati npr. donošenjem otpada u prak ispred zgrade Općine, koja je dužna ovaj problem riješiti, pa čak i tako što će angažovati drugog davaoca usluge, koji će moći odgovoriti opravdanim zahtjevima građana.

Napominjemo da je slika u prilogu stara par dana, tako da je jutrošnja situacija još alarmantnija.
(gradacac-x.com/A.O.)
Picture